FAQ - FREDBERGS Brandskyddspanel

Domkyrkocentrum, Växjö
Domkyrkocentrum, Växjö


Vi skall inreda en offentlig lunchlokal. Måste vi ha brandsäkra väggar?
Det finns olika krav och lagar för olika lokaler och ändamål. För att vara på den säkra sidan (och oavsett vad lagen säger idag) är det klokt att välja en brandklassad väggpanel med tanke på människor och miljö.

Fredbergs Fireprotection Panel i relation till Svanen miljösystem?
Fredbergs får allt oftare frågan om Woodsafe brandskydd uppfyller miljösystem t.ex. Svanen, Leed, Breeam. Svanen märkning är ett miljösystem som efterfrågas i allt större utsträckning av såväl arkitekter, byggare, beställare. 
Svanen har kommit fram till följande: 

Woodsafe brandskyddsimpregnerat trä och plywood som är grunden i Fredbergs Fireprotection Panel ingår inte i Svanens kriterier enligt kraven på särskilda ämnen enligt 021, 026. Detta innebär därmed att Woodsafe brandskyddsimpregnerat trä kan användas i Svanen märkta projekt, som dessutom blir godkända brandteknisk enligt EU byggproduktförordning 305/2011 samt Boverkets krav enligt BBR och PBL.
 
Kan jag få ett mönster som ser ut som zebraskinn?
Du kan få vilket mönster du önskar. Vi behöver en högupplöst bild/fil i något av de vanligaste filformaten.
 
Finns det några referenser?
Ja, sedan flera tillbaka har dessa paneler monterats på restauranger i Danmark där det finns lagstadgade brandkrav och nu ser vi även dessa krav i Sverige. Kontakta FREDBERGS för lämpliga referenser nära dig.
 
Har ni någon broschyr tillgänglig?
Ja, Brandskyddsbroschyren finns tillgänglig för nedladdning på svenska samt engelska här. Om ni önskar ett tryckt exemplar kontaka info@fredbergs.com

Ta gärna kontakt med oss och gärna via nedanstående formulär.